Vyšlo nejnovější číslo časopisu PAPOUŠCI

Autor: Alena Winner

Je tady první školní den a také nové číslo časopisu PAPOUŠCI. Stejně jako při tvorbě každého předchozího čísla, i tentokrát jsme si dali na článcích pro Vás záležet. Tým externích redaktorů velmi pečlivě vybírá témata, která poté zodpovědně zpracováváme, a časopis je tak plný originálních řádků. Zítřek odstartuje pravidelné denní články zde na webu www.papousci.com. 

Tištěné zářiové číslo začíná aktualitami z Loro Parque od vědeckého ředitele Rafaela Zamory Padróna. Ten velice oceňuje tým pod vedením Márcie Weinzettl, který byl letos enormně úspěšný.

V červnu navštívila několik zoo v ČR světoznámá chovatelka a autorka Rosemary Low. Setkáním s Ing. Tomášem Pešem ze zoo Plzeň byla absolutně nadšená. O svých dojmech se rozhodla napsat několik stránek a článek najdete na straně 280.

Randy Berry je jako kometa ve světě chovatelství. Snaží se neustále inovovat a perfetkní je, že se s tím netají. Článek o revoluci v hnízdních budkách pro velké druhy arů si rozhodně nenechte ujít. 

Velmi úspěšný byl letos Antonín Zelený. Přiznává, že šlo o opravdové chovatelké štěstí. Od dvou štěpitelných jedinců se mu totiž vylíhla tři mláďata alexandrů růžových vousatých v modré mutaci.

Podzimní měsíce jsou ve znamení výstav exotického ptactva. Termíny pravidelně uveřejňujeme na našem redakčním facebooku. V aktuálním tištěném čísle najdete podrobnou pozvánku na výstavu agapornisů od našeho externího redaktora Ing. Petra Vopálky, který už řadu let působí v Českém klubu chovatelů agapornisů. Pokud byste měli zájem o uveřejnění upoutávky na výstavu, kterou pořádáte, můžete kontaktovat redakci na e-mailu: [email protected]. Pokud nám podklady zašlete v pdf či jpg, do určité velikosti uveřejňujeme upoutávky zdarma. Organizátory výstav se tak snažíme mediálně podpořit. 

 

 V srpnu vyšel tradiční kalendář PAPOUŠCI LORO PARQUE 2020. Limitované množství výtisků je v prodeji i v ČR a k objednání na webu www.papousci.com. Kalendář je tentokrát opravdu luxusní. Je vytištěn na vysoce kvalitním matném křídovém papíře o vysoké gramáži, takže jde o opravdu pořádný kalendář pro příští rok. Výtěžek z prodeje putuje do fondu nadace LPF pro ohrožené druhy papoušků ve volné přírodě. 

Na závěr prozradím jednu velmi slavnostní událost. Veterinární lékařka a externí redaktorka časopisu PAPOUŠCI MVDr. Veronika Sochorcová se provdala za svého přítele Vojtěcha Trhoně, chovatele a prodejce krmiv pro papoušky. Za celou redakci novomanželům srdečně gratuluji a přeji mnoho rodinného štěstí. 

Přeji krásný začátek září! 

Vaše, Alena Winnerová

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme v pondělí