Vyšlo LETNÍ číslo časopisu PAPOUŠCI

Autor: Alena Winner

Milí přátelé, chovatelé!

Prázdninové číslo časopisu PAPOUŠCI je na světě. Troufám si říci, že je prosluněné stejně jako tyto dny. Je naplněné různorodými články plnými informací o papoušcích. Pro celý obsah čísla můžete KLIKNOUT ZDE. Na titulní straně je chovatel Randy Berry s arou kaninda (Ara glaucogularis). Tento druh odchoval až do třetí generace a brzy bude následovat čtvrtá. 


Za několik dnů oslavíme první výročí existence Nakladatelství FYNBOS s.r.o. A tady je několik slov Fynbosu věnovaných... 

Časopis PAPOUŠCI jsme založili spolu s otcem ing. Vladimírem Doležalem v roce 2001 a byl od začátku vydáván naším rodinným Nakladatelstvím DONA s.r.o. Po dlouholeté působnosti ve firmě jsem se minulý rok rozhodla založit nové nakladatelství s názvem Nakladatelství FYNBOS s.r.o., kam byl v lednu 2019 přesunut také časopis PAPOUŠCI. Jak už to tak bývá, "mládí" někdy potřebuje více volnosti a to byl také důvod pro učinění velkého kroku v profesním životě. Dohodli jsme se zcela přátelsky a obě nakladatelství budou fungovat souběžně. Na některých projektech i spolupracujeme. Nakonec jsme všichni spokojeni a o to v životě jde. 

Nakladatelství FYNBOS s.r.o. působí v Čechách i na Slovensku a vydává publikace z oblasti gastronomie, dětskou literaturu a chystá se též literatura pro chovatele papoušků a kalendáře. Cílem je vydávat kvalitní originální knihy, nikoliv rychlé kompiláty od autorů teoretiků. Kvalita je prvořadá a vítáme pouze opravdové knihy s příběhem.

Sídlíme v klidné čtvrti nedaleko centra Českých Budějovic hned vedle Výstaviště. Redakci je možné navštívit každý všední den mezi 8:30–14:30 h a mimo tyto hodiny po telefonické domluvě. Chovatelé si zde mohou zakoupit chovatelské knihy (vydané Donou), ochutnat čerstvou kávu a děti tu mají k dispozici dětský koutek. Na místě je možné si časopis předplatit nebo se dohodnout na uveřejnění článku. V časopisu se změnou vydavatele nic nemění. Budeme dál pokračovat v tradičním osvědčeném stylu a snažit se zdokonalovat a zlepšovat obsah každého připravovaného čísla. K dispozici je elektronická verze časopisu a v loňském roce jsme spustili ČLÁNKY ONLINE, které jsou uveřejňovány v rámci našich webových stránek www.papousci.com. 

Časopis je momentálně tvořen týmem renomovaných externích redaktorů, kteří pro vás každé dva měsíce připravují zajímavé články ze světa papoušků. Troufám si říci, že jsme již sehraná parta, která funguje a vzájemně se doplňujeme. Redaktoři pracují externě, protože není možné pouze v Českých Budějovicích najít tak hvězdný tým! Proto pracují z Ostravy, Prahy, Jihlavy a dalších koutů ČR. Dalším důvodem je též to, že jsem častěji na cestách a wifi office je pak velkou výhodou. 



Předplatné časopisu stále spolehlivě zajišťuje společnost SEND Předplatné s.r.o. Časopis lze předplatit jak na našich stránkách, tak i přímo u kolegů v SENDu. Časopisy je dále možné koupit si ve volném prodeji na burzách, chovatelských setkáních, ale i v prodejnách s tiskem provozovaných společností PNS a na Slovensku Magnet Press. 

Možná se teď někteří z vás ptají... co vlastně znamená ten "FYNBOS". Ti, kdo mne znají o něco lépe ví, že mým druhým (a srdečně prvním) domovem je Jihoafrická republika. Fynbos je typem krajiny na samém jihu Kapského poloostrova v okolí Mysu dobré naděje. Vyznačuje se neskutečnou barevností a čerstvostí a právě tyhle vlastnosti by měly vyzařovat i knihy nakladatelství. Krajina ve znamení Fynbosu se nachází mezi dvěma oceány. Voda Atlantiku je chladná, protože podél pobřeží proudí Benguelský proud, přinášející vody z antarktického prostoru. Voda Indického oceánu je teplá díky Agulhaskému proudu od severu. A oba oceány se střetávají u Mysu dobré naděje právě v krajině Fynbosu. Nějak jsem v tom našla smysl a asi tak trochu i sebe :-) a je mi ctí, že mám v ČR i svůj vlastní malý Fynbos. 

Logo nakladatelství znázorňuje otevřenou knihu (nebo časopis) a v pozadí je květina protea – charakteristická rostlina Fynbosu.

Podívejte se níže na několik snímků a věřím, že čarovnou krásu Fynbosu spatříte na první pohled. Do dalších článků máme spoustu elánu a už teď pro vás připravujeme zářiové číslo. Tak krásné léto!

Vaše, Alena Winnerová

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme zítra