SÜDAMERIKANISCHE PAPAGEIEN – FACEBOOKOVÁ SKUPINA CHRISTOFA GÖTZE

Autor: Redakce PAPOUŠCI

Kdo si pečlivě přečetl zářiové PAPOUŠKY ví, že jedním z našich nových autorů je Christof Götz z Německa. Jeho článek v tištěném časopise o chovu amazoňanů běločelých nebo příspěvek představující poddruhy amazoňanů fialovotemenných patří mezi velice hodnotné. Christof Götz chová papoušky od svých dvanácti let a momentálně se specializuje na jihoamerické a africké druhy. 

 



Před dvěma lety se Christof Götz rozhodl založit na Facebooku zájmovou skupinu pro chovatele jihoamerických papoušků s názvem „Südamerikanische Papageien“ . Chovatel upřesňuje: „Cílem bylo vytvořit skupinu na vysoké úrovni. Přidávány jsou pouze příspěvky, týkající se chovu všech jihoamerických papoušků. V průběhu dvou let se nám podařilo vytvořit skupinu 700 chovatelů z celého světa, kteří si zde vyměňují cenné poznatky a informace."

 

Za zmínku stojí, že skupina se nezabývá domácími mazlíčky, jelikož jak sám zakladatel zmiňuje, takových skupin je již na facebooku dostatek.  Představovány jsou nejrůznější druhy a poddruhy jihoamerických papoušků. Je zde diskutováno o výživě, krmení, chovatelských zařízeních a dalších zajímavých tématech. Nechybí ani tipy na zajímavé knihy nebo webové stránky.

 

 

Návštěvníci se mohou těšit na příspěvky zkušených chovatelů, kteří se na chodu skupiny aktivně podílejí. Jelikož lze na facebooku v příspěvcích automaticky nastavit překlady, jazyková bariéra v tomto případě není překážkou. Zapojit se můžete i vy.

Südamerikanische PAPAGEIEN: https://www.facebook.com/groups/197170004298192 

Chcete se dozvědět více?

Časopis • 64 STRAN

Časopis PAPOUŠCI 2/2022

75 Kč

Skladem > 5 ks

Expedujeme dnes